Paparan imej terbaik dari sistem paparan LED

Salah satu yang terbesar masalah orang hadapi apabila mereka membeli paparan LED pertama mereka sudah meletakkan imej yang muncul pada paparan. Pada dasarnya, paparan LED secara signifikan berbeza dari skrin komputer, dan visual anda perlu diformatkan agar penggunaan teknologi. Hanya menjatuhkan BMPs dari cakera keras ke tanda akan sering membawa kepada imej yang miskin LED itu sendiri.

Walau bagaimanapun, jika anda datang untuk memahami teknologi paparan LED, kemudian anda boleh datang dengan imej yang hebat, menarik perhatian, yang akan mendapatkan khidmat pelanggan anda.

Resolusi

Perkara pertama yang perlu diingat tentang paparan LED adalah bahawa ia akan mempunyai banyak resolusi yang lebih rendah daripada monitor komputer anda. "Resolusi" semata-mata bermaksud berapa piksel (titik) berada di skrin, dan ia adalah ukuran baris dan lajur. Monitor komputer moden akan mempunyai resolusi 768 x 1024 atau lebih tinggi, manakala satu resolusi LED akan menjadi lebih banyak seperti 80 x 208 atau 48 x 96. Itulah satu perbezaan yang besar di peringkat yang terperinci yang boleh didapati.

Jika anda cuba untuk meletakkan imej bersaiz besar yang salah satu paparan LED ini, banyak maklumat visual akan akan hilang kerana ia mendapat dihimpit ke dalam format yang lebih kecil. Butiran halus dan, terutamanya, teks kecil akan diputarbelitkan atau pun benar-benar menjadi dikaburi.

Mengelakkan gangguan

Kesilapan utama yang lain sesetengah orang membuat apabila pertama menggunakan LED tanda atau papan mesej LED adalah dengan cuba untuk menggunakan imej-imej, iaitu bentuk yang salah. Walaupun ini bukanlah sentiasa benar, teknologi paparan LED cenderung untuk memihak kepada resolusi-resolusi yang jauh lebih luas daripada mereka adalah tinggi. Paparan LED mungkin mempunyai Resolusi seperti 96 x 288, iaitu tiga kali selagi ia adalah tinggi. Fikirkan ia sebagai perbezaan di antara skrin TV yang standard dan imej skrin lebar yang anda lihat dalam pawagam.

Jika anda menggunakan imej yang bentuk salah untuk paparan, ia akan berakhir semakin dihimpit dan diputarbelitkan. Jika imej adalah terlalu tinggi untuk paparan, ia akan menjadi "squashed," sebagai contoh. Gangguan ini membuat gambar kelihatan buruk dan menghadkan keberkesanan anda tanda LED.

Muatkan imej ke paparan

Penyelesaian kepada masalah ini adalah agak mudah: anda perlu format imej terlebih dahulu untuk memuatkan paparan LED anda. Hakikatnya, sebarang editor imej pada komputer, malah asas Microsoft Paint program yang datang standard dengan tingkap yang besar, mempunyai keupayaan untuk mengubah saiz imej untuk resolusi yang berbeza. Sebelum memaparkan gambar pada paparan LED, mengubah saiznya secara manual terlebih dahulu untuk melihat bagaimana ia kelihatan. Jika ia menjadi herot-benyot atau tidak jelas, anda akan perlu untuk edit gambar supaya ia sesuai dengan format.

Ini juga adalah benar bagi teks, jika anda menggunakan papan mesej LED. Cuba untuk berpegang kepada plain sans serif font seperti Arial. Semakin kompleks fon, lebih berkemungkinan ia adalah untuk mendapatkan diputarbelitkan pada paparan LED.

Takeaway

Membuat penggunaan terbaik LED memaparkan teknologi memerlukan memastikan imej anda diformatkan kepadanya secara khusus. Edit gambar anda supaya ia muat di skrin, dan melihat mereka sebelum mereka pergi tinggal. Ini adalah kunci untuk mendapatkan yang terbaik daripada sistem paparan LED anda.


 

(Source: )

Quick Contact

Contact Information

3rd.Building, Taman Teknologi Hengchangrong (Hi-Tech), Shilongzai, Shiyan Town, Shenzhen, China

+86-18666293377

sales@newstar-led.com

SOCIALS

Message Board